Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Atgal į biblioteką

Vakar po kelerių metų pertraukos grįžau į biblioteką. Kelerius metus išsiverčiau be jos paslaugų, paskutinį kartą turbūt ten buvau, kai dar studijavau. O tai buvo senokai.

Taigi, vakar užsiregistravau į Gargždų miestelio, kur neseniai atsikrausčiau, J. Lankučio biblioteką. Bibliotekininkė maloni ir paslaugi, jauku, sutvarkyta, žmonių mažai (nors paskutinį komplimentą vargu ar galima pavadinti teigiamu bibliotekos bruožu)...

Abonemento salė, tiesa, mažoka. Ir knygų ne per daugiausiai... Dauguma, žinote, raštai, maironiai, sluckiai... Bet radau keletą knygų, kurių norėjau: Šerelytės "Mėlynbarzdžio vaikus", Ostergren "Džentelmenų" tęsinį ir porą kitų. Užsirašiau į "Silva rerum" laukėjų eilę.

Dar kada nors reikėtų iki Klaipėdos nuvažiuoti, į I. Simonaitytės biblioteką. Graži, suremontuota, su moderniu, erdviu priestatu. Po remonto ten esu buvusi tik porą kartų darbo reikalais. Gera būtų ten sugrįžti kaip skaitytojai.

Kuo naudinga biblioteka? Tuo, kad galima nemokamai skaityti: nereikia nei knygynuose seilę varvinti, nei skaičiuoti litus piniginėje (Įpirksiu ar ne?..), nei ieškoti skaitytų knygų portaluose ar knistis senų knygų knygynuose, kuriuose, deja, kainos dažnai irgi neguodžia.  

Komentarai

  1. O geras, smagu kad atsikraustei į mano miestelį :) Aš pati retokai ten lankausi, nes ir namie turiu didelę biblioteką, bet gal kada susimatysim. :) Arba surengsim knygų klubą Gargžduose

    AtsakytiPanaikinti
  2. tai ir pas mane knygos į spintas nebetelpa, bet, va, vis norisi skaityti tokias, kurių neturiu :) o ir šiaip į žmones smagu išeiti.

    kokio knygklubio tai reikėtų. o ir šiaip ne pro šalį būtų miestelio kultūrinį gyvenimą pajudinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tik, kad mes dabar apsikeitėm vietomis, aš dažniau klaipėdoje būnu (nes čia dirbu) :)
    buvo toks mini knygų klubas, bet šiuo metu dėl tam tikrų priežasčių jo nėra. klaipėdoje skaitovių daugiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gera atrasti biblioteką :) Ypač gerai, jei joje yra gana naujų knygų, o ne tik sovietinio leidimo Raštų :) Bet nors mano mieste esanti biblioteka turi ir gauna nemažai naujų knygų, tai mane nuo naujų knygų pirkimo neapsaugo :) Bet tikiuosi, kad tau padės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. iš tikrųjų buvo labai gera atrasti biblioteką :) pasijaučiau kaip vaikystėj arba studijų metais, kai iš bibliotekos tempdavau kalnus knygų. tikiuosi, kad biblioteka bent šiek tiek sumažins knygų pirkimo maniją. žinot, nuo vienos manijos reikia gydytis atrandant kitą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Žinot, aš tai nepatingėjau nuvažiuoti į centrinę Kauno biblioteką ir nenusivyliau. Kiek naujų knygų! Būtinai nuvažiuokit į rajono/miesto centrinę biblioteką. Pasidomėjau, kiek jie gauna naujų knygų. Skaičius, palyginti su mano miestelio bibliotekos naujienomis, nustebino.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Interviu su Just. Marcinkevičiumi

Rašytojas Justinas Marcinkevičius ( biografas.lt  nuotr. ) Šiandien ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo diena, bet ir pirmosios Justino Marcinkevičiaus mirties metinės. Kažkada seniai seniai (2006 metais, jei tiksliau), teko imti rašytojo interviu vienam uostamiesčio dienraščiui. Įvyko toks blic-pokalbis: rašytojas po sanatorijos Palangoje trumpam užsuko į Klaipėdą, pavargęs, ligotas, kažkas greitosiomis suorganizavo susitikimą, poetas sutiko trumpai pasikalbėti, nors ir nepasiruošęs (paprastai jis pasiruošdavo prieš susitikimą su žurnalistais, jis norėdavo iš anksto gauti klausimus, kuriuos jis apmąstydavo). Perspausdinu interviu.  "Pasigendu dvasingumo..." Pasitempęs, šiek tiek pavargęs nuo gyvenimo, o gal nuo titulų naštos, kalbantis lėtai, pasveriantis kiekvieną iš burnos išsprūstantį sakinį žodžio magas Justinas Marcinkevičius, rodos, garsus ir raides taupo dar neparašytoms knygoms.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė", arba Skaitymo kančios

Pasiklydau Umberto Eco smegenų vingių labirintuose. Nespėju paskui jo žodžius ir mintį. Pasimečiau ir pražuvau. Po velnių tą "Fuko švytuoklę"...