Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Mano šviežiausias 'must read' sąrašiukas

Daugelis dalyvaus tinklaraščio 'Aš skaitau' 2012 metų knygų iššūkyje (pareklamuosiu - "Perskaityti negalima atidėlioti") ir sudarinėja kitų metų knygų sąrašus. Nedalyvausiu - tokių knygų, dėl kurių graužtų sąžinė, daug neturiu. O šiaip mano sąrašas laaabai ilgas - knygos... Lentynose pilna neskaitytų, dar užrašų knygutėje turiu sąrašėlį - kokia šimtinė susidarys, dėl jų kartais iki bibliotekos reikėtų nužingsniuoti. 

Pastebėjau, kad efektyvu susidaryti trumpus 'privalau perskaityti' sąrašiukus: tada skaitau vieną po kitos, kartais įterpdama kokią netikėtai man į rankas papuolusią ar iš bibliotekos parsineštą knygą. Rugsėjį sudarytą sąrašėlį  jau baigiu: aleliuja, pagaliau pribrendau "Forsaitų sagai". 

Šiandien įlindau į savo knygų spintą ir netikėtai sau pačiai, gana greitai (knygos pačios lipo prie rankų, matyt, jau seniai norėjo, kad jas skaitytų) sudėjau šią krūvelę: 

o August Strindberg "Raudonasis kambarys. Hemsio salos žmonės"
o Charles Dickens "Pomirtiniai Pikviko klubo užrašai" 
o Haruki Murakami "Prisukamo paukščio kronikos"
o Asuka Fujimori "Mikrokosmosas, arba Sogos teorema"
o Yann Martel "Pi gyvenimas"
o Nicky Singer "Feather boy" 
o Jeffrey Eugenides "Jaunosios savižudės"  
o Chiew Siah Tei "Šokančių žuvų trobelė"
o Edna O'Brien "Kaimo mergaičių trilogija"


Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Interviu su Just. Marcinkevičiumi

Rašytojas Justinas Marcinkevičius ( biografas.lt  nuotr. ) Šiandien ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo diena, bet ir pirmosios Justino Marcinkevičiaus mirties metinės. Kažkada seniai seniai (2006 metais, jei tiksliau), teko imti rašytojo interviu vienam uostamiesčio dienraščiui. Įvyko toks blic-pokalbis: rašytojas po sanatorijos Palangoje trumpam užsuko į Klaipėdą, pavargęs, ligotas, kažkas greitosiomis suorganizavo susitikimą, poetas sutiko trumpai pasikalbėti, nors ir nepasiruošęs (paprastai jis pasiruošdavo prieš susitikimą su žurnalistais, jis norėdavo iš anksto gauti klausimus, kuriuos jis apmąstydavo). Perspausdinu interviu.  "Pasigendu dvasingumo..." Pasitempęs, šiek tiek pavargęs nuo gyvenimo, o gal nuo titulų naštos, kalbantis lėtai, pasveriantis kiekvieną iš burnos išsprūstantį sakinį žodžio magas Justinas Marcinkevičius, rodos, garsus ir raides taupo dar neparašytoms knygoms.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė", arba Skaitymo kančios

Pasiklydau Umberto Eco smegenų vingių labirintuose. Nespėju paskui jo žodžius ir mintį. Pasimečiau ir pražuvau. Po velnių tą "Fuko švytuoklę"...