Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

R. D. Wingfield "Atkaklusis Frostas"

Dar viena Rodney Davido Wingfieldo detektyvinės serijos knyga "Atkaklusis Frostas". Ir vėl apkiautėlis detektyvas Frostas, kuris tikrai netapo valyvesnis nuo praeitų serijos knygų.

Mane vis dar žavi tai, kaip rašytojas sugeba pradėti kiekvieną savo serijos knygą nuo aukščiausios įtampos - nuo nusikaltėlio, atliekančio eilinį nusikaltimą, aprašymo. Šįkart - seksualinio maniako, pasitenkinančio badant peiliu mažus vaikus ir stebint ištryškusį kraują. Kraupoka, ar ne?

Taip pat žavi ir stebina tai, kad rašytojas vis dar randa būdų parodyti vidines Dentono policijos skyriaus rietenas, policijos viršininko kvailumą, nesutarimus ir kokio nors savimylos karjeristo išsišokimus.
- Pirmiau reikia nuveikti dar šį tą. Noriu pasišnekėti su apsaugininku, kuris tvirtina, kad Groveris ir jo draugas iš prekybos centro nebuvo išvykę. 
- Bet juk byla - Kesidžio, - priminė Bertonas. - Argi jis ką tik nesakė?.. 
Inspektorius tik numojo ranka. 
- Nelabai klausiausi, ką tas Kesidis vapėjo. Kažką šaukė, rėkė... Kai grįšime, reikės su juo išsiaiškinti.
Kas dar įdomaus šioje dalyje be seksualinio su pedofiliniais polinkiais maniako: įtartinas paauglės pagrobimas, nužudytas vienas berniukas ir pagrobtas kitas, už kurį reikalaujama didžiulės išpirkos iš... vietinio prekybos centro, išžudyta visa šeima: motina ir trys vaikai, rastas negyvas smulkus vagišius ir šantažuotojas, kurį greičiausiai nudaigojo jo šantažuojamieji. 

Na, ir žinoma visus šiuos nusikaltimus tiria detektyvas Frostas, kuris šįkart vis dar toks pat vulgarus, bet kažkoks didvyriškesnis nei paprastai. Įtampa čia, veikėjai ryškūs, vis įpinta kokių nors pikantiškumų. Ir dar kartą pagirsiu vertimą ir knygos formatą.

Įvertinimas: 4/5

Leidykla: "Briedis"     
Leidimo metai: 2015
Puslapių: 576
Originalo metai: 1995
Originalo pavadinimas: "Hard Frost"

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ana Frank "Dienoraštis", arba Holokausto simbolis

O, vargeli... Štai čia tas šedevras, dėl kurio alpsta pasaulis? Anos Frank "Dienoraštis" gula į mano labiausiai pervertintų knygų lentyną.

Airisė Merdok "Jūra, jūra...", arba Žodžių jūra

Pagaliau baigiau!.. Pradėtas skaityti Airisės Merdok (Irisės Murdoch) romanas "Jūra, jūra..." pas mane gulėjo... pusmetį? Trejetą mėnesių tai tikrai. Nukamavo, migdė. Pusės puslapio užtekdavo, kad dėčiau galvą ant pagalvės. Ši knyga nesužavėjo ir negundo domėtis šia rašytoja plačiau, nes, pasak baigiamojo žodžio, visi jos romanai panašūs. Tai filosofinio romano žanras, su kuriuo, taip pat ir to paties žanro  Josteino Gaarderio  romanais, man nepavyksta susidraugauti.

Selma Lagerlöf "Portugalijos karalius"

Selmos Lagerlöf romanas "Portugalijos karalius" buvo pirmas bandymas klausytis audioknygos. Aš sunkiai priimu garsinę informaciją: nesiklausau radijo, nelabai linkusi ir į muziką. Audioknygas vis atidėliojau, bet turiu pripažinti, kad tai puikus būdas multitaskinimui - "skaityti" dirbant dar ką nors.